Inför besöket

  Ta alltid med hästens pass. Vissa vanliga mediciner som tex kortison måste fyllas i passet.

  Kom ihåg att din bokade tid är en cirka-tid, när man arbetar med djur är det omöjligt att ge en exakt tid.

  Avbokning av tid sker minst 24h innan. Uteblivet besök debiteras 350kr

  Inför en hältundersökning är det bra om hästen är skodd på det sättet den är van, och helst inte helt nyskodd. Vintertid är det bra med brodd då vi lättare kan longera hästen utanför kliniken. Benen ska vara rena och hovarna kratsade. Den som visar hästen på hältgången har en viktig uppgift och spelar stor roll för kvaliteten på undersökningen. Det underlättar vårt arbete och ger Dig valuta för pengarna om den som visar hästen är hästkunnig och över 15. Det kan vara bra att vara två stycken vid undersökningen, men alltför många människor och barn i närheten av hästen brukar ofta göra undersökningen sämre. Skall hästen röntgas behöver vi hjälp av två personer som är över 18 och inte gravida.

  En hältutredning tar lång tid! Förbered Er på att bli kvar på kliniken ett par timmar, ta gärna med en extra macka. Det finns också fika i vårt väntrum, och en micro och enklare micromat att köpa i receptionen. Ta gärna med en vattenhink till hästen också!

  Betalning sker med kontokort eller faktura. Vi direktreglerar gärna besöket med försäkringsbolaget om hästen är försäkrad. Vi har dock ingen möjlighet att se var hästen är försäkrad och vad försäkringen täcker, så det kan vara en bra idé att ta med försäkringsbrevet vid besöket. Givetvis är även oförsäkrade hästar välkomna hit!